Fundația FARA lansează noul proiect de burse educaționale

Fundația FARA lansează noul proiect de burse educaționale

Fundația FARA lansează noul proiect de burse educaționale

Fundația FARA lansează noul proiect de burse educaționale prin care se urmărește valorificarea capitalului uman, elevi și studenți din medii defavorizate, aflat într-o etapă critică a dezvoltării sale. Prin oferta unui pachet de sprijin (financiar, consiliere și orientare, oportunități de dezvoltare personală), Fundația FARA țintește spre crearea șanselor egale la educație elevilor și/sau studenților care provin din familii defavorizate din punct de vedere social. Acești copii și tineri au nevoie de sprijin pentru integrare socială, educațională și profesională.

Prin noul proiect sunt acordate 30 burse educaționale pentru anul academic 2023-2024, în valoare de 6000 lei fiecare. Sprijinul financiar pentru acest proiect este acordat de FARA Charity UK pentru 25 de Burse Jane Nicholson denumite după numele fondatorului Fundației FARA și de Lenovo Foundation pentru 5 Burse Lenovo.

Selecția bursierilor are la bază un proces competitiv deschis tuturor aplicanților eligibili din județul Suceava.

Pentru județul Suceava vor fi acordate 15 burse educaționale.

Detalii despre competiție puteți găsi pe www.faracharity.ro

”Sprijinirea educației, crearea oportunităților de învățare experiențială și stimularea interacțiunilor sociale pot contribui la îmbunătățirea dezvoltării personale, la formarea și consolidarea abilităților în domenii de mare competitivitate pe piața muncii și la stabilirea unor obiective de viață în care visele pot deveni realitate.” spune Roxana Carmen Girip, Director Executiv al Fundației FARA.

Recunoscând importanța consolidării unei culturi a învățării, a succesului și a depășirii ciclului sărăciei prin intervenții ce merg dincolo de educație și asistență socială, Fundația FARA se străduiește să construiască un climat în care calitățile individuale, unicitatea, potențialul, aspirațiile și experiențele fiecărui individ sunt valorificate într-un mediu favorabil de învățare în familie, la școală și în comunitate.

 

workmaster

Close